Na ostatnim piętrze w hotelu Dorfschmiede, w pomieszczeniu"Kirchenstube"znajduje się zaciszne i eleganckie, gdzie serwuje się potrawy z dziczyzny, wołowiny, ryb oraz regionalne aromatyczne potrawy.
Wyróżnienie Gault Millau:
Na początku podajemy delikatną przystawkę Vitello tonnato oraz gorącą zupę czosnkową, która w zimowe miesiące jest idealnym gorącym daniem na rozpoczęcie kulinarnego wieczoru.
Jako danie główne polecamy filet z sandacza z grilla, który serwowany jest z warzywnym makaronem i delikatnym sosem koperkowym. Zaś na deser koniecznie trzeba spróbować ciasto francuskie.
Nie można też nie spróbować lampki białego wina Grüner Veltliner, które pochodzi z winnicy Weingut Nigl. Taktowna i miła obsługa dba o to, aby goście w pełni przeżyli rodzinną atmosferę tego miejsca.
Nasi goście mogą sami wybrać, czy chcą spożywać posiłki w hotelowej sali razem z wszystkimi gośćmi, czy też w sielskim klimacie w pomieszczeniu "Kirchenstube", albo w restauracji urządzonej w stylu starej kuźni, gdzie jest możliwość wyboru dań z karty.
Ponadto organizujemy wieczory tematyczne jak np.oryginalne dania tatarskie, wieczory fondue, romantyczne kolacje przy świecach, degustacje win, bufet włoski lub regionalne potrawy.
Zawarte w cenie wyżywienie typu HB PLUS obejmuje napój powitalny,
bufet śniadaniowy z zimnymi i ciepłymi potrawami oraz kącikiem z żywnością ekologiczną,
podwieczorek apres-ski wydawany w godz. 16 - 18 i
4-daniowe menu do wyboru (wybór spośród 3 dań głównych) z barem sałatkowym i częściowo bufetem deserowym.
Raz w tygodniu organizowane są bufet z chłopskim jadłem oraz uroczysta kolacja.